Når du anskaffer dig et kæledyr, så er det vigtigt at der er styr på den essentielle dyrehandel, så din lille nye firbenede ven har alt, hvad det skal bruge, for at kunne trives. Før din hund, kat, kanin eller marsvin flytter ind, så skal du have gjort klar til kæledyrets ankomst med en række essentielle produkter, som en hver ansvarlig dyreejer bør eje.

Vi har samlet en kort guide til dyrehandel til dig, som kommende forældre til en lille pelset ven, så du kan blive klædt godt på som kæledyrsejer. 1. Dyrefoder

Dit kæledyr skal spise, lige som du skal, men ingen dyr spiser ens! Hvis du for eksempel anskaffer dig en lille ny hundehvalp, er det vigtig, at du får købt hvalpefoder, som er speciallavet til en hund i voksealderen med små hvalpetænder. Du kan finde et bredt udvalg af kæledyrsfoder på den bedste dyrehandel online til alt fra reptiler og fugle til hunde, katte eller gnavere.

2. Legetøj 

Dyr skal stimuleres og underholdes, derfor er legetøj et must have til dit kæledyr! Legetøj kan komme i mange afstøbninger til alle former for kæledyr. Køb for eksempel et godt trækketorv til din hund, som kan træne tænderne, eller anskaf dig et stabilt kradsebræt til katten, så den får hvæsset kløer andre steder end i møblerne. Din gnaver kunne derimod få glæde af et løbehjul, hvori den kan holde sig aktiv og få den daglige motion klaret.

3. Essentiel pleje

Vores kæledyr har ikke nemt ved at fortælle os, når noget er i vejen. Derfor er det vores ansvar som forældre, at sørger for vores dyrs pleje. Anskaf dig pleje og hygiejnemidler fra en dyrehandel for at holde dit kæledyr sundt. Hvis du har en behåret pelsdyr, så er en loppe, flår og lusekur for eksempel en rigtig god ide. Du kan også anskaffe dig shampoo, børster og kamme, hvis der skal holdes styr på en masse pels!

4. Et sted at sove

Når dit kæledyr skal hvile sig eller sove om natten, så er det en gode ide, at anskaffe sig en seng, kurv eller hule, hvori de kan føle sig trygge og gå til ro. Sørg for, at der er styr på din dyrehandel og hav en behagelig soveplads klar, allerede før dit kæledyrs indflytning. Du kan finde huleformede senge til katte og kaniner, eller store hundekurve i blødt plys stof eller med køleelementer til de varme dage. 

5. Snore og transportbokse

Der er naturligvis stor forskel på, om du har med en hund at gøre eller en lille hamster, men det er essentielt, at der er sørget for transportmuligheder for dit kæledyr. Hvis dyret skal med på en køretur for eksempel et smut til dyrlægen, så sørg for at have en transportboks eller opbevaringsbur til de mindre dyr. Til en større hund bør du naturligvis have en god snor til de daglige gåture, men du kan ydermere anskaffe dig en sele til bilen, så hunden kan spændes fast og komme med på tur.